<Back
Fields in the table:
Fields in the table:
Esimerkiksi:
Graafissa näkyy piikki 103 päivän kohdalla. Tässä näkyy Vedasti et Amandi pyhimyskultti ja sen juhlapäivät, jotka ovat 26.10. (31 hiippa/sääntökunnassa), 6.2. (34 hiippa/sääntökunnassa) ja 7.2. (10 hiippa/sääntökunnassa). 26.10. laskien eteenpäin 6. ja 7. helmikuuta ovat 103 sekä 104 päivän päästä. Kyseisessä pyhimyskultissa voi olla kyseessä kaksi eri kulttia.
Help
United Calendar
Kaikki Grotefendin (85 kpl) keräämät kalenterit yhdessä näkymässä. Päiväyksen perässä on linkki kyseisen päivän Roman Martyrologyyn, jota yllä pitää Boston Catholic Journal.
Päivämäärän ja linkin alla on lista kyseisen päivän pyhimyksistä. Rivillä on seuraavat tiedot:
123 (1/2|3) John Doe m cf
- ID-numero, joka on satunnainen numero jolla eri pyhimykset ovat eroitettu toisistaan. ID-numero toimii linkkinä kyseisen pyhimyksen tietohin.
- Suluissa oleva numerosarja kertoo pyhimyksen esiintymisen kyseisenä päivänä. Ensimmäinen numero kertoo kuinka monessa hiippakunnassa pyhimys kyseisenä päivänä esiintyy. Toinen numero sarja on sääntökuntien esiintyvyys ja Kolmas on nämä yhteenlaskettuna.
- Tämän jälkeen tulee pyhimyksen nimi titteleineen.
- Mikäli pyhimys esiintyy vain yhdessä kalenterissa on hänen nimensä kursiivilla
Saint List
Sivun lataaminen voi vielä todella kauan. Oletusnäkymässä näytetään kaikki kalenterista löytyvät pyhimykset.
Search parameters:- cCount. Kuinka monessa eri kalenterissa pyhimys esiintyy.
- aCount. Kuinka monessa eri kirkkoprovinssissa pyhimys esiintyy.
- Days Kuinka monta eri juhlapäivää pyhimyksellä on.
- NumOfNames Kuinka monta eri kirjoitusasua pyhimyksen nimellä on.
- NameNimihaku. Ohjelma hakee vain nimen alusta.
- sDayPäivämäärähaku.
Fields in the table:
- Count. Kuinka monta kertaa pyhimys yhteensä esiintyy kalentereissa. Tämä voi olla suurempi kuin kalenterien määrä, koska pyhimys voi esiintyä useammin kuin kerran yhdessä kalenterissa.
- sDate. Pyhimyksen pääjuhlapäivä eli päivä jolloin pyhimys esiintyy kaikista useimmiten.
- DayInx. Näyttää juhlapäivien jakauman prosentteina ilmaistuna.
- DisOfDays. Kuinka kaukana pyhimyksen juhlapäivät ovat toisistaan.
- Name. Pyhimyksen nimi. Tässä näytetään se nimi mikä esiintyy kalentereissa useimmiten.
- Link Linkki pyhimyksen tietoihin.
Dioceses & Orders
Kaikki Grotefendin teoksessa esiintyvät hiippa-ja sääntökunnat. Oletusnäkymässä on ensin hiippakunnat ja sen perässä sääntökunnat. Hiippakunnat voi lajitella myös arkkihiippakuntien perusteella.
Fields in the table:
- Name. Hiippa- tai sääntökunnan nimi.
- Saints. Kuinka monta pyhimystä kalenterissa on.
- Links. Linkit kalenteriin ja hiippa-/sääntökunnan statistiikka sivulle.
- Grotefend.Linkki Manuscripta Mediaevalia sivustolle.
- LocalityIndexKarkea mittari kuinka samanlainen tai erilainen kalenteri on verrattuna muihin kalentereihin. Tämä on laskettu pyhimysten perusteella. Mikäli olisi kalenteri missä esiintyisi samat pyhimykset kuin muissakin kalentereissa arvo olisi 85 ja mikäli kalenterissa olisi kaikki pyhimykset eri, niin tulos olisi 1.
Yhteen (Distribution of Feasts)
Pyhimyskultin juhlapäivä voi vaidella kalenterista toiseen (hiippakunnittain). Tämä graafi näyttää kuinka hajallaan pyhimyskulttien juhlapäivät voivat olla. Järjestelmä valitsee pyhimyskultin juhlapäiväksi sen päivän mikä saa eniten osumia (sDate). Tästä päivästä lasketaan hajonta kuinka monen päivän päässä on pyhimyskultin toiset juhlapäivät.Esimerkiksi:
- Pyhän Pietarin istuin (Cathedra Petri) on jokaisessa kalenterissa 22.2., jolloin ero on 0 päivää.
- Pyhä Henrikin (Henrici) juhlapäivä on 19. tammikuuta ja Turussa juhlitaan Henrikiä 20. tammikuuta. Tällöin ero on 1 päivä.
- Pyhän Annan (Anna matris Marie) kultin juhlapäivä on 26.7. (74 hiippa/sääntökunnassa) sekä 9.12. (12 hiippa/sääntökunnassa). Näiden päivien ero on 136.
Graafissa näkyy piikki 103 päivän kohdalla. Tässä näkyy Vedasti et Amandi pyhimyskultti ja sen juhlapäivät, jotka ovat 26.10. (31 hiippa/sääntökunnassa), 6.2. (34 hiippa/sääntökunnassa) ja 7.2. (10 hiippa/sääntökunnassa). 26.10. laskien eteenpäin 6. ja 7. helmikuuta ovat 103 sekä 104 päivän päästä. Kyseisessä pyhimyskultissa voi olla kyseessä kaksi eri kulttia.
Saint Card
Pyhimyskortti näyttää tiivistetysti ja visuaalisesti kyseisen pyhimyskultin tiedot.- Day(s) ja NumOfDays. Days(s) listaa päivät milloin on pyhimyskultin juhlapäivä ja sen alla NumOfDays rivillä on aina kyseisen päivän alla lukumäärä kuinka monessa kalenterissa juhlapäivä on. Päivämäärää klikkaamalla voi rajata kortin näkymän vain kyseiseen päivään. Päivämäärän perässä on m-kirjain ja tätä klikkaamalla pääsee kyseisen päivän Roman Martyrologyyn.
- Count arvo ilmaisee kuinka monessa kalenterissa ja missä kalentereissa pyhimys esiintyy. Ensimmäinen luku on hiippakuntien määrä, seuraava luku on sääntökuntien määrä ja viimeinen on luvut yhteensä.
- NumOfDays: Kuinka monena eri päivänä pyhimyskultin juhlapäivä esiintyy.
- Names: Pyhimyksen eri kirjoitusasut. Klikkaamalla pyhimyksen nimeä voi rajata näkymää.
- NumOfNames: Kuinka monta eri kirjoitusasua pyhimyksellä on.
Kartan vieressä vasemmalla on listattuna hiippa- ja sääntökunnat mistä kyseinen pyhimys löytyy, mikä on pyhimyksen kirjoitusasu ja mikä on juhlapäivä. Listauksien alapuolella näkyy ”multiple saints:” johon tulee listaus missä hiippa-/sääntökunnissa on pyhimys esiintyy useammin kuin kerran. Sivun aivan lopussa on pitkälista, jossa on kaikki hiippa- ja sääntökunnat listattuna. Numero vie Ruth Horstin digitoimaan aineistoon ja status nimen perässä kertoo löytyykö hiippa-/sääntökunnasta kortissa käsiteltävä pyhimys vai ei.
Kartalle on merkitty ne hiippakunnat missä pyhimys esiintyy. Jokaisella arkkihiippakunnalla on oma värinsä ja värikoodien selitykset löytyvät kartan alta. Kun hiiren vie karttamerkin päälle saa tiedon mikä hiippakunta on kyseessä. Kartassa on myös kaksi ylimääräistä karttamerkkiä. Punainen karttamerkki ilmaisee pyhimyksen maantieteellisen keskipisteen. Keltainen karttamerkki taas ilmaisee kaikkien 75 hiippakunnan maantieteellisen keskipisteen.
Kartassa ei ole informaatiota sääntökunnista.